Träffa Margareta Näsmark som varit coachklient i ”Måndagspeppen”. En satsning för entreprenörer i Fyrbodal på initiativ av Fyrbodals kommunalförbund inom ramen för Hållbar Besöksnäring i Väst. Vi på Sumo har haft förmånen att få leverera ”Måndagspeppen” det vill säga coaching i grupp. Coachingen har skett digitalt över Zoom.

Hej Margareta!

Har du kommit i kontakt med coaching innan?

  • Ja, i många olika varianter. Till exempel fick jag en coach för att undvika att gå in i den berömda väggen för ett antal år sedan. Det var faktiskt mer rådgivning än coaching och gav inte så bra resultat. Det blev mer att jag svarade på frågor och försökte ge rätt svar.

Hur upplever du coaching inom formatet ”Måndagspeppen”?

  • Jättebra. Att vara sin egen rådgivare och få en chans att varje måndag planera upp sin vecka har varit väldigt givande. Den stora skillnaden är att jag uppmanas att skriva ner det jag kommer fram till. Det ger en annan tyngd till samtalet och gör det enklare att komma ihåg. Jag rekommenderar alla entreprenörer som får chansen att vara med på ”Måndagspeppen”. Det är verkligen givande och ger resultat direkt.

Hur har coachingen påverkat dig?

  • Jag har kunnat lägga fokus på vad jag vill ska hända i veckan och vad jag främst ska lägga fokus på. Det har inneburit att min vardag blivit mer strukturerad och jag får mer gjort utan onödig stress. Jag har tidigare haft svårt att sätta mig själv i fokus och coachingen har hjälp mig att göra det.

Vad sysselsätter dig idag?

  • Idag jobbar jag med koordination av utbildning i projekt och kompetensutveckling inom besöksnäringen.

 Vad har du gjort tidigare?

  • Jag har främst varit lärare och även rektor inom olika utbildningar inom just hotell och restaurang samt även drivit ett vandrarhem som egen företagare.

Vad gör du på fritiden?

  • Det blir mycket handarbete och då gärna virkning. Men jag har haft förmånen att testa många olika sorters handarbeten som exempelvis silver- och svartsmide. Jag är samtidigt väldigt nyfiken och går ofta olika utbildningar. Jag älskar att lära mig nya saker.

Vad är det inte alla vet om dig?

  • Jag har bott i 8 olika länder och det började tidigt. Redan när jag var endast 3 månader gammal emigrerade min familj till Australien.

Tack för pratstunden Margareta.