Får vi lov att presentera Samka Nyberg som är en av Sumo Teams härliga underkonsulter!

Samka kom först i kontakt med Sumos egen Anna Sanderoth Vilkas på Gothia Akademi för flera år sedan när hon satt på bänken bredvid Anna under utbildningen. Hon berättar att hon blev inspirerad av Annas entusiasm och hennes uttryck ”Man skall ha hjärtat på rätta stället!”.  Hon känner därför att det är extra roligt att nu få arbeta tillsammans med Anna och Sumo Team.

Från början kommer Samka från IT-världen där hon under tjugo år växlade mellan tjänster som Mjukvaruingenjör, Teamledare, Testansvarig samt Förbättringsansvarig. 2012 kände hon att hon ville vidare och ringde då en karriärcoach. Detta blev Samkas första kontakt med en Coach och hon beskriver deras möten som ”otroliga och effektfulla”. Efter två samtal hade Samka beslutat sig för att ta tjänstledigt för att börja studera. Detta gjorde hon sedan på 150 % och hon tog sedan en Kandidatexamen inom tre områden;  Pedagogik, Ledarskap och Strategiskt personalarbete.

Efter avslutad utbildning visste Samka först inte riktigt vad hon skulle söka sig till men hon beskriver att hon nästan automatiskt drogs till företag som höll på med Coaching i någon form. På kort tid ledde detta först till anställning som Projektledare, och därefter Gruppchef och Chefscoach. Samka startade efter detta sitt eget företag inom förändringsledning för individer, grupp och organisation. Det första längre uppdraget var som coach för serieentreprenörer. Hon berättar att hon har lärt sig mycket om affärsutveckling genom detta.

Linköping är hemort för Samka där hon vanligtvis bor med maken Anders och deras två ungdomar Adam och Emma, med skillnaden att dottern just nu bor i Australien.

Samkas fritid präglas av ett starkt idrottsintresse. Hon tycker mycket om att yoga, gymma, spela golf och åka skidor. Just nu är Samka inne i en period där hon känner att hon vill fortsätta utvecklas genom att läsa och lära sig mer. Något som inte alla vet om henne är att hon stödcoachar vänners barn och ungdomar på fritiden, lyssnar på opera och älskar att skapa blomsterarrangemang.

”Jag brinner för att hjälpa och det kommer från hjärtat”, avslutar hon.

Tack för pratstunden Samka. Vi är så glada att ha dig med i vårt Sumo Team!