Träffa Sumo Teams duktiga underkonsult Olivia Nicolin. Olivia tycker att det känns roligt att få vara en del av något större som även har ett härligt syfte; fokus, engagemang och glädje! Hon säger att den här typen av nätverk är väldigt värdefullt och hänvisar till den inspirerande ”Sumo-Fikan” som vi har arbetat med under våren.

Olivia är uppvuxen i Falun och utbildade sig till Civilingenjör inom Maskinteknik i Linköping. Därefter flyttade hon till Göteborg för att först arbeta på Rutgersson Marin under 5 år och Uhlmann Nordiska under nästkommande tio år. Under dessa år arbetade hon med verksamhetsutveckling och hade tjänster såsom Inköpschef, Projektledare och Eftermarknadschef.

Under 2013 började Olivia att arbeta mer med personlig utveckling för att förbättra sitt ledarskap. Detta i samband med att hon arbetade i ett teamprojekt på Uhlmann Nordiska. Det blev snabbt ett intresse även på ett personligt plan och hon kände att det vore kul att få fördjupa sig i detta. Det var ungefär samtidigt som Olivia träffade Anna Sanderoth Vilkas från Sumo Team, som blev hennes coach. Hon började att tänka på vad hennes nästa steg skulle kunna vara och vad som var viktigt för henne. Hon blev då även tipsad om Gothia Akademi.

Olivia insåg att hon ville skapa sin egen väg och följa sitt intresse. Hon tog därför steget att säga upp sig för att gå en MBA utbildning, (Master of Business Administration) och Coach-utbildningen på Gothia.

”Det var verkligen superroligt och givande – men jag visste inte då att jag skulle bli Coach.” säger hon.

Olivia blev coachad under fyra års tid av Anna och under den tiden funderade hon på vad hon verkligen gillar. Hon kom fram till att det är ledarskap, team och sitt engagemang för att få företag att växa.

”Jag har vacklat lite under tiden jag bestämde mig för vad jag verkligen ville men hela processen har verkligen känts givande och rolig!”, säger hon.

Idag har Olivia eget företag, Drut AB, och arbetar som professionell coach.

Fritiden spenderas gärna med familjen som består av man och tre barn. Hon tycker om att spendera tid i naturen och springer även en del. Familjen har ett sommarställe på Orust och hon berättar att det gärna blir en tur på havet och lite badutflykter.

Något som kanske inte alla visste om Olivia är att hon är en duktig surdegsbagare. Det blir både knäckebröd och vanligt bröd berättar hon.

Tack för pratstunden Olivia och välkommen till oss på Sumo Team!