Träffa vår härliga, äventyrliga underkonsult Susanne Rittedal Söderblom!

Susanne har alltid haft en önskan om att få prova på många olika saker i livet och har därför sett till att skaffa sig en bred bakgrund. Hon har arbetat inom Marknad, Event, Personlig utveckling och Hälsa. Hon började med att utbilda sig till hudterapeut och senare blev det en Kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap på GU Göteborgs Universitet. Därefter studerade hon företagsekonomi och miljöledning på Handelshögskolan i Göteborg.  Hon utbildade sig även till Professionell Diplomerad Coach på Gothia Akademi.

Under de senaste 10 åren har Susanne arbetat som bl.a affärscoach där hon har hjälpt människor med att kunna förverkliga sina idéer och starta företag.  Hon har varit Marknadsansvarig på ytterligare ett företag inom Hälsa och Livsstil, Kommunikatör inom Miljö samt Projektledare inom Event. Susanne beskriver att det för henne alltid har handlat om att ha alla delarna i ordning samtidigt som man håller koll på den stora bilden i huvudet. Detaljnivån gentemot ”The big picture” förklarar hon.

Susanne berättar att hon alltid har gillat att hjälpa människor och att det är grunden i allt för henne. Det är viktigt att kunna få människor att må bra och att kunna nå högre mål, menar hon.

Idag arbetar hon som ordningskonsult och professionell coach på det egna företaget Ordningsakademin där hon hjälper människor till en stressfri vardag med yttre ordning och inre lugn genom att rensa, sortera och skapa ordning i röror.

Hon berättar att hon är en ”kulla” från Dalarna och känner stor stolthet över det. Banden till Dalarna är starka.  Tillsammans med sin mamma har hon skrivit en bok om folkdräkter. Det handlar mycket om att vara rädd om de resurser som vi har och om att värna om sitt arv och miljön. Boken som heter ”Folkdräkten: Sollerön, Mora, Venjan och Våmhus” är unik i sitt slag och omfattar historik och samhällsbeskrivningar samt innehåller ett mönster på folkdräkten.

 Familjen består av hennes man Martin, de tre barnen Arvid, Elmer och Vera samt hunden Zeb, och de bor i Hovås utanför Göteborg, fast två barn har flyttat. Hon avslöjar att familjen håller på att bli större då hon snart även skall bli farmor!

Familjen är väldigt sportintresserad. Hennes man är naprapat för Frölundas A-lag, Arvid är hockey-målvakt för Tingsryd, Elmer går på Hockey-gymnasium i och Vera spelar basket i Luleå på basketgymnasiet. Susanne beskriver sig därför skämtsamt som ”hockey- / basketänka” idag. När familjen är hemma är det bästa hon vet att umgås med dem, vara i skogen, träna och ”göra skojiga saker med sina vänner”. Träningen har alltid varit viktig för Susanne och hon berättar att hon nu kör en Träningsutmaning på Instagram, #65träningspassinnan25april under kontot @concept_65. Den går ut på att man skall träna minst 30 minuter per dag med pulshöjning 3-4 dagar i veckan.

Något som kanske inte alla visste om Susanne är att hon är en riktig äventyrare! 1998 och 2012 var hon med i Robinson – Andra sommaren och Robinson – Revanschen på SVT och TV4. Susanne vann inte Robinson men menar att vinsten av det hela var alla underbara människor som hon träffade och skapade en livslång vänskap med. Hon har även seglat över Atlanten från Kanarieöarna till Barbados.

”Vi var två människor, en katt och en fripassagerande mus från Gibraltar som korsade Atlanten i en 9-metersbåt. Det var en näst intill magisk upplevelse, nästan utomjordisk! Det var allt ifrån magiska stjärnklara nätter till oväder. Samtidigt har jag aldrig varit så rädd någon gång förut! Jag var verkligen ett med naturen på den resan.”

Susanne ser mycket fram emot att arbeta med Sumo Team.

”Det är så många sköna människor och det finns ett bubblande skratt under ytan på allt och alla där. Jag får energi av dessa människor!”

Tack för pratstunden Susanne. Vi ser fram emot att ha dig med i vårt Sumo Team!