Nikola Tramontana, Sumo Team

Träffa Nikola ”Niki” Tramontana som är en av Sumo Teams duktiga underkonsulter.

Nikola är Holistiker, Professionell Certifierad Coach (PCC), Förändringsledare, Föreläsare, Leg. Naprapat samt leder podcasterna Holisticpodden och Hållbara Prestationer.

Bakgrunden är rik på erfarenheter inom olika branscher och företag. Nikola berättar att han arbetat inom Restaurang och Café, Gym och Friskvård och som naprapat. Han har drivit egen restaurang, café, helkonceptgym och flera naprapatkliniker. Som mest har Nikola och hans fru Anna haft 40 anställda under ett och samma tillfälle. Han har även varit med och anordnat konferenser och träningsresor utomlands.

Nikola föreläser gärna och han brinner verkligen för det han pratar om berättar han. Han är ordinarie kursgivare inom holistiskt ledarskap, självledarskap och hälsa  för Tandläkarförbundet och reser ofta på kurser utomlands med dem. I skrivande stund skulle Nikola ha varit på Aruba – men det blev tyvärr inställt pga pågående pandemi.

Som Holistiker jobbar Nikola med helhetshälsa men ur både ett individ och ett organisatoriskt perspektiv.

”Jag vill att människor skall förändras på lång sikt. Det skall vara hållbart!”, säger han.

Nikola växte upp i Norra Botkyrka vilket han beskriver som en riktig smältdegel för kreativitet.

”Det gav mig en bra bas och gjorde mig streetsmart. Jag har en öppen livssyn till kulturer och olika bakgrunder”, säger han.

Nikola berättar att han kom fram till en vändpunkt i livet där han kände att han ville komma långt bort ifrån allt. Han sökte sig därför till en jägartjänst i Arvidsjaur. Idag bor han i Knivsta norr om Stockholm med sin familj som består av hans fru och kollega Anna, tre barn och en hund.

Träning och hälsa har alltid varit viktigt för Nikola vilket också är något som han har vuxit upp med. Hans föräldrar påtalade alltid hur viktigt det var med motion och aktivitet.

”Idag vill jag missionera med mitt budskap om hälsa och välmående. Jag gillar verkligen att hjälpa människor – det är min drivkraft”, berättar han.

Det bästa med Sumo Team tycker Nikola är de härliga grundarna Anna och Mikael och möjligheten att få ingå i ett större nätverk och på så sätt kunna ta på sig större och mer komplexa uppdrag. Tillsammans är vi starkare menar han.

” Jag ville ingå i ett nätverk då man är starkare i grupp än som individ. Sumo Team är en grupp med sammansvetsade och duktiga människor. Vi har större chanser tillsammans. Man behöver inte uppfinna hjulet själv om det redan existerar – man behöver bara sätta det i rullning”, förklarar han.

På fritiden umgås Nikola med sin fru Anna och deras tre barn.

”Utan Anna hade inte livet varit lika enkelt. Vi har jobbat ihop i tjugo år. Vi har även en Podcast tillsammans som heter Holistic Podden. Vår nya podcast heter ”Hållbara presentationer – den hoppfulla podcasten”, berättar han.

Något som inte alla vet om Nikola är att hans alias är ”Hälsoriddaren”. Han har också tävlat i ”Iron man” 2016. Hans mamma är från Finland och pappa från Kroatien vilket gör att han talar båda språken.

” Jag gillar också att ”nörda ner mig i saker”. Jag är tex en karatenörd!”, skrattar han.

Tack för pratstunden Nikola!