Joachim tycker att det som är roligt och som han verkligen uppskattar med Sumo Team är att det finns så mycket kompetens och glädje i teamet. Han beskriver att det finns en vilja att ge och bidra och detta tillför i sin tur mycket positiv energi. Joachim tycker att det är härligt att vara en del av någonting större.

”Vi har större möjlighet att påverka tillsammans!” säger han.

Joachim berättar att han växte upp i ett familjeföretag inom textilindustrin. Han började som ung med att följa med sin pappa till jobbet och han hjälpte då till med allt möjligt där. Joachim var sedan kvar på företaget till dess att han var i 20-års åldern. Vid den tiden började han att drömma om att prova på något annat. Eftersom Joachim alltid hade haft ett intresse för mötet med människor utbildade han sig till Montessoripedagog och började sedan arbeta på en Montessoriskola. Där upptäckte han verkligen glädjen över att få arbeta med människor och deras utveckling. Joachim är nu även utbildad beteendevetare och har en Kandidatexamen med psykologi som huvudämne.

Några år senare insåg Joachim att han ville arbeta med människor men med inriktning mot personlig utveckling. Han kom då i kontakt med coachning och Gothia Akademi. Efter första utbildningsdagen insåg han att det var helt rätt för honom. 2009 gick han sedan det sista utbildningssteget och bestämde sig efter det för att starta sitt eget företag. Genom företaget har han fått möjligheten att coacha både på företag och privat.

En dag fick Joachim reda på att de sökte Coacher inom Borås stad. Han fick då arbeta med bland annat handledning av nyutbildade coacher och coacha klienter som befann sig i en utsatt situation. Nästa steg i karriären ledde Joachim till Malmö där han nu arbetar med nära koppling till kursdeltagare, med arbetsmarknadsfrågor samt med Sumo Team. Han är även periodvis coachmentor på Gothia Akademi i Göteborg.

På fritiden umgås han mycket med sin dotter och tränar styrka och kondition på gym. Joachim är även involverad i ICF (International Coach Federation, Region Skåne) där han är en av de regionansvariga som anordnar olika träffar för medlemmarna.

Joachim berättar att han alltid försöker sprida glädje och skratt runt omkring sig.

”Att uppleva skratt tillsammans är härligt! Man kommer varandra närmare. Jag försöker därför att tillföra humor och glädje i mina möten för att skapa positiva känslor!” avslutar han.

Tack för en härlig pratstund Joachim! Vi är så glada att du är en av oss i Sumo Team!