Detta är Sumos duktiga underkonsult Lotta Svensson. Lotta kommer ifrån en bakgrund där hon har haft en rad ledande befattningar i både små och mellanstora företag. Det har varit tjänster så som Projektledare, Platschef, sälj o marknadschef och Personalchef.

Efter 10 år i Stockholm gick flyttlasset till Halland och Halmstad, där hon blev rekryterad till sin makes företag.

I samband med en utbrändhet beskriver Lotta att hon kom till ett vägskäl. Hon valde senare att skola om sig på Gothia Akademi till Coach. Hon beskriver att eftersom hon tidigare haft personalansvar tyckte hon att detta var en koppling till coachingen.

Lotta beskriver sig som entreprenör och förutom coachingen driver hon två andra företag tillsammans med sin man. Det ena, KITEKALLE, sysslar med vattensporter som ”kitesurfing, S.U.P och vågsurfing” och det andra med att skapa kund- och medarbetarenkäter i digital form.

När det gäller Coachingen tycker Lotta att det kan vara ett väldigt ensamt yrke.

”Det är en stor fördel att tillhöra ett nätverk såsom Sumo Team. Vi kan ta del av varandras kompetenser och erfarenheter och delar med oss av idéer till varandra.” säger hon.

Lotta är född och uppväxt i Oskarshamn. Hon har tre barn varav två är utflugna. På fritiden umgås hon gärna med sin familj och hund men hon berättar att det inte blir så mycket fritid när man är entreprenör. Det är en livsstil säger hon.  Lotta sitter även med i styrelsen för RME, Riksförbundet för ME sjuka. Då Lottas egen dotter lider av ME har hon engagerat sig i föreningen som kämpar för att de drabbade skall kunna få tillgång till vård och hjälp. Detta tar också mycket tid i anspråk för henne.

Lotta avslöjar också att hon tycker om att få använda sin kreativa ådra.

”Jag blir lycklig av färg och form, arkitektur, vackra möbler och vackra omgivningar.

Något som inte alla vet om Lotta är att hon kallar sig för ”Anglofil” vilket hon förklarar med att efter två år i landet som ung älskar hon allt som har med England att göra.

” Det är en hemlig fascination som jag har! Jag ser tom på ”Hem till gården” och har gjort det i många år!” avslöjar hon.

Tack för pratstunden Lotta! Det är härligt att ha dig med i vårt Sumo Team!