Kenth har lång erfarenhet av coaching inom idrotten och när han nu även tar steget in i en bredare coaching tycker han att det känns både roligt och lärorikt att ha hittat ett sammanhang och ett nätverk så som Sumo Team.

”Det är roligare att göra saker tillsammans med andra och det känns fantastiskt att få vara med!” säger han.

Kenth studerade till civilingenjör i Elektroteknik på Chalmers. Därefter läste han in en MBA-examen (Master of Business Administration) på Handelshögskolan. Efter studieåren jobbade han framförallt som konsult i olika branscher varav huvudparten var inom Telekombranschen. Den breda bakgrunden och yrket som projektledare och konsult speglar också ganska bra Kenths intresse för människor.

För några år sedan gick Kenth igenom några jobbiga livshändelser med en utbrändhet som följd, vilket gjorde att han började fundera på vad han verkligen ville arbeta med, vad som egentligen är viktigt. Intresset för coaching inom idrotten var alltid stort och han hade tidigare även gått en bredare coachutbildning. Han började fundera på om coachingen inte bara skulle vara ett intresse, utan också en ny karriär. Detta tog honom till en ny coachutbildning i Stockholm och därefter vidare till coachutbildningarna på Gothia Akademi i Göteborg. På Gothia Akademi kom han i kontakt med Anna och Mikael Vilkas på Sumo Team vilket i sin tur resulterade i vårt samarbete!

Kenth berättar att han har två stora intressen vid sidan om det vanliga yrkeslivet. Idrott är ett stort intresse och då framförallt löpning. Han har sprungit över 50 marathonlopp, varav hälften utomlands. Ett annat lite udda intresse som Kenth har är fyrverkerier och han är en väldigt duktig pyrotekniker. Han är med och skjuter stora fyrverkerier, ibland till musik, och deltar i fyrverkeritävlingar både i Sverige och runt om i världen.

Tack för pratstunden Kenth! Vi är så glada att ha med dig i vårt Sumo Team!