EMS Group säljer entreprenadmaskiner såsom exempelvis grävmaskiner och hjullastare. Som återförsäljare för bland andra Hyundai och Takeuchi har man även egna verkstäder för service av maskinerna. Företaget har en lång erfarenhet i branschen och finns i Stockholm, Göteborg och Sundsvall. Förra året omsatte man en halv miljard! Sedan 2017 är man kunder till SumoTeam.

– Hej Patrik! Vad innebär samarbetet med SumoTeam?

– Hej! Anna Sanderoth Vilkas från SumoTeam har använts i ledningsgruppsarbetet för att hjälpa oss att prioritera och fokusera ledningsgruppen och organisationen. Det hjälper oss att svara på frågor såsom; Vart skall vi? Hur tar vi oss dit och i vilken ordning?

– Kan man säga att Anna är er ”inhouse” coach och hur fungerar det att ha den kompetensen inne i styrelsen?

– Det kan man absolut säga! Anna är en del av styrelsen och fungerar som bollplank och tillgång till mig som VD. Hon är extremt skicklig på coaching och ser helheten. Man kan säga att hon ”delar upp elefanten i små bitar” istället för att vi tar oss an hela elefanten på en och samma gång.

– Vilka resultat har det gett er att få återkommande stöttning av en coach?

– Vi har fått ett ökat resultat och fokus i ledningen. Anna har gett oss vissa verktyg som vi kan använda oss av i vårt dagliga arbete

– Vad roligt att höra! Hur tror du att det hade varit för er om ni inte haft SumoTeams och Annas stöttning?

– Det hade definitivt varit mer spretigt! Vi skulle ha mindre strategiskt fokus och nå mindre framgång i att verkligen ta steg framåt.

– Ok, så vad är bäst med SumoTeam tycker du?

– Det är engagemanget, drivet och kompetensen. Det betyder mycket! Man får verkligen valuta för den investerade tiden!

– Tack för pratstunden Patrik!

Läs mer om EMSG Sverige AB här

Se vårt team av coacher här